Избор на најдобро декорирано вапцано јајце

Со радост го дочекавме денешниот ден да се дружиме со нашите најдраги слушатели преку активност која го обележува почетокот на големиот христијански празник Велигден. Добро позната традиција е дека на денешен ден пред изгрејсонце се вапцуваат црвени јајца.

СТАР-ДТ за таа цел организираше дружење со натпреварувачки карактер во кое за 45 минути учесниците требаше да декорираат црвено јајце. Прекрасно поминати минути со музика, џагор, смеа и другарување. Сликите нека говорат за креативноста на учесниците. Честитки до наградените за најуспешни декорации...

Галерија